SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do smażenia

  • Budowa masy mięśniowej - porady

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jedzenia w stosunku do ilości wysiłku fizycznego 2. 'Zapchanie' i pogorszenie pracy komórek byle jakimi składnikami z jedzenia, np. tłuszczami trans z fast-foodów i smażenia, zaburzenie pH komórki i otaczającego komórkę poprzez jedzenie nadmiaru soli i 'chemii' w jedzeniu, a zbyt mało wapnia , magnezu i potasu; nie jedzenie witamin z [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1033 Data: 2023-07-08 23:52:12 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Smażenie niezdrowe? Ale czemu?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    faft - jak sie ma czas/temp smazenia na oliwie do jej tleniania? swego czasu bylo duzo teorii, ze juz jakakolwiek wyzsza temperatura powoduje utlenianie i pozbycie sie wszystkich 'zdrowych' wlasciwosci oliwy do autora - jezeli nie lubisz oleju kokosowego i ogolnie kokosa - kupuj rafinowany olej kokosowy. Jest pozbawiony smaku i zapachu, wiec nic [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 2787 Data: 2013-07-11 11:22:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Co do pytania o mięso, to wartości odżywcze się nie zmieniają, ale jeśli jesz np smażone mielone, to musisz doliczyć tłuszcz na którym były smażone i panierkę. Lepiej unikać smażenia, a szczególnie w panierce. Co do picia, to jeśli chcesz schudnąć to pij wodę, a nie soki czy jogurty pitne, bo pełno w nich cukrów. Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1344 Data: 2011-05-12 13:34:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja do oceny - od zera do twardziela

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    tyle, że nie o taki tłuszcz nam chodzi, jak i sugerowałbym zrezygnować ze smażenia na oliwie i używać do tego celu PAMu lub suchego teflonu. A druga kwestia - jak smażysz to czemu dajesz wartości dla piersi gotowanej - wrzucaj produkty surowe bo jak widzisz potem jest chaos. Co do węgli - wklej obliczenia jak liczyłeś zapotrzebowanie.

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 2179 Data: 2015-01-14 11:32:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Niekonczaca sie redukcja :(

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Niestety nie przesadzam ;/ chce miec poprostu płaski brzuch. Troche sie martwie czy nie za malo kcal mam... czy nie zaczalem ze zbyt duzym deficytem.. Odrazu jak mam okazje skorzystac z pomocy osob obecnych w dziale zadam kilka ( pewnie banalnych ale nie dla mnie pytan, cały czas sie ucze, nabieram doswiadczenia takze prosze o wyrozumiałosć ): 1. [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 3620 Data: 2014-08-04 18:21:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wybieram ostatnią opcję. Zeby ją uzyskac należy po jakimś czasie nacisnąć lekko widelcem na kotlet , jeśli nie wypływa krew - kotlet gotowy ! Solimy przy końcówce smażenia z każdej strony. *Sos: wszystkie podane składniki mielimy blenderem i gotowe! Bułki kroimy na pół, usuwamy środek z górnej części, smarujemy sosem górę i dół, [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-20 20:05:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Proporcje kwasów tłuszczowych w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jakości oleje , tzn. lniany "budwigowy" o dużej zawartości o3, a rzepakowy najlepiej zimnotłoczony - choć on ma specyficzny , mocniejszy smak... Ale do mało "agresywnego" smażenia ponoć się nadaje, podobnie jak oliwa. Co do programu - jak chodzi tylko o takie sprawy, jak liczenie tłuszczy, to uważam bez sensu, ale generalnie fajna rzecz....

    Odpowiedzi: 50 Ilość wyświetleń: 8152 Data: 2016-09-23 20:20:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] uczuciem pełności i rozpierania w brzuchu, zjadaj przed śniadaniem kilka pokrojonych i wymieszanych z jogurtem, namoczonych przez noc suszonych moreli lub śliwek. 6. Unikaj smażenia, bo wtedy powstają związki, z którymi nie radzą sobie enzymy trawienne. Niestrawiony pokarm zalega w jelitach, gdzie jest fermentowany przez bakterie jelitowe. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7616 Data: 2010-06-22 21:37:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wartości odżywcze posiłków

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] żywieniowych. A w moim wieku coraz trudniej upilnować wagi. także to jest jedyne wyjście. Zmieniony przez - davidstar w dniu 2016-10-11 21:02:05 Jeszcze pytanie odnośnie smażenia, jajecznica wiadomo że na smalcu w moim przypadku, zwazyłem niewielką kostke którą się dodaje na patelnie , ok 80 g. Jak to dodałem to wywaliło kaloryczność posiłku [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 3446 Data: 2016-10-11 20:54:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT ciotkarutkowska

    Post
    Ladies SFD

    Dzięki za przepis. Dobrze, ze wspomniałaś o czasie smażenia, bo zapewne bym go próbowała usmażyć w 3 minuty ;-) Pewnych zatwardziałych przekonań często ciezko jest się pozbyc ale nie ma co się ograniczać do tych dwóch posilkow i jeść owoce kiedy się chce ;-) U mnie truskawek jakichś super w ogóle nie było - normalnie kupiwalabym na rynku ale [...]

    Odpowiedzi: 213 Ilość wyświetleń: 10607 Data: 2020-06-30 08:38:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panierka to nie problem, należy po prostu unikać smażenia. Ale powoli, spokojnie, dojdziemy do takich niuansów z czasem

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 3829 Data: 2010-09-26 23:18:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • spoko produkt, jeśli podczas smażenia na nim temperatura nie będzie zbyt wysoka - nic nie będzie przywierać, ogólnie do patelni teflonowej przywierają ewentualnie przyprawy, którymi posypane jest mięso, ryba.

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 8794 Data: 2012-07-21 22:43:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jak kwasy omega 3 i niektóe polifenole oraz karotenoidy. Dietą na prawdę działać można bardzo dużo. I piszę to jako praktykujący dietetyk. Co do mięsa - wrzuciłęś do dziennika wartosc produktu zważonego po obróbce termicznej. Poza tym sugerujęrezygnować ze smażenia na korzyść parowania, pieczenia, duszenia... Dietę należy urzomaicić.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 880 Data: 2013-03-30 15:38:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pierwszy cykl

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] organizm w ogóle nie potrzebuje, są one szkodliwe dla nas i należy ich za wszelką cenę unikać, tłuszcze takie powstają w procesie uwodornienia tłuszczy oraz w procesach smażenia (o tym później). Węglowodany /pieczywo/ oraz tłuszcz /masło/ już mamy, teraz musimy dać białko. Jako białko możemy dać filet z kurczaka, gotowane jajka. Ryby nie [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 2190 Data: 2008-03-10 22:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Platki Owsiane Crunchy

    Post
    Kuchnia SFD

    Jestem Mile zaskoczony... Na początku myslałem ze mi nie wyjda bo taka rzadka masa mi dosc wyszła ale jak juz zakonczylem proces smażenia i wrzuciłem do miski z mlekiem to az uszy się trzęsły SOG

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 13838 Data: 2010-01-16 10:18:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • b5????/

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] oczyszczony ryż ma dwa razy więcej witaminy B5 niż ryż biały). Tracimy witaminę B5 podczas rozmrażania produktów, ich gotowania oraz pod wpływem wysokiej temperatury podczas smażenia produktów. Należy pamiętać także o tym, że niszczą ją również potrawy zawierające kwasy, takie jak ocet czy ostra musztarda. Silnie alkaliczne produkty, a więc np. [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 5250 Data: 2005-06-27 12:45:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy jest sens budowania masy tłuszczowej?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] organizm w ogóle nie potrzebuje, są one szkodliwe dla nas i należy ich za wszelką cenę unikać, tłuszcze takie powstają w procesie uwodornienia tłuszczy oraz w procesach smażenia (o tym później). Węglowodany /pieczywo/ oraz tłuszcz /masło/ już mamy, teraz musimy dać białko. Jako białko możemy dać filet z kurczaka, gotowane jajka. Ryby nie [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1442 Data: 2010-01-27 16:31:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • większe posiłki, a żadziej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jest to kwestia sporna. Są białka przeznaczone do obróbki cieplnej ( specjalne zastosowanie do wypieków, smażenia ) i tylko takie widziałbym jako dodatek do placków, ciast itp. Oczywiście, niektórzy używają normalnych białek. Z tego co mi wiadomo, obróbka termiczna ma wpływ na obniżenie wartości biologicznej białka i gorsze przyswojenie. Z tego co [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1611 Data: 2009-08-30 20:50:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] więcej tak,że na 100 opinii 95 były tragicznych!!Bardzo długo się nagrzewał to też duży minus.Obecnie mam tego którego zdjęcie jest na poprzedniej stronie i na tą chwilę jestem z niego najbardziej zadowolony z wszystkich jakie posiadałem.Jest dosyć duży,bardzo szybko się nagrzewa,bardzo dobrze się czyści i mięso nie przywiera podczas smażenia.

    Odpowiedzi: 976 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-30 13:04:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy jest szansa?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tłusteg sera żółtego i 5g orzechow godz. 19:00 najczęściej tłusta ryba lub mięsko (zalezy na co mam akurat ochote) porcja 100-150g juz nie dodaje tłuszczu, tylko tyle ile ze smażenia i jakiś pomidor do tego około 21:00-22:00 1,5 h biegu wolnym tempem to chyba tyle.. jak jeszcze cos sie komus nasunie do poprawy to piszcie tylko prosze bez uwag [...]

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 4444 Data: 2005-07-28 20:01:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)