[...] jedzenia w stosunku do ilości wysiłku fizycznego 2. 'Zapchanie' i pogorszenie pracy komórek byle jakimi składnikami z jedzenia, np. tłuszczami trans z fast-foodów i smażenia, zaburzenie pH komórki i otaczającego komórkę poprzez jedzenie nadmiaru soli i 'chemii' w jedzeniu, a zbyt mało wapnia , magnezu i potasu; nie jedzenie witamin z [...]
faft - jak sie ma czas/temp smazenia na oliwie do jej tleniania? swego czasu bylo duzo teorii, ze juz jakakolwiek wyzsza temperatura powoduje utlenianie i pozbycie sie wszystkich 'zdrowych' wlasciwosci oliwy do autora - jezeli nie lubisz oleju kokosowego i ogolnie kokosa - kupuj rafinowany olej kokosowy. Jest pozbawiony smaku i zapachu, wiec nic [...]
[...] Co do pytania o mięso, to wartości odżywcze się nie zmieniają, ale jeśli jesz np smażone mielone, to musisz doliczyć tłuszcz na którym były smażone i panierkę. Lepiej unikać smażenia, a szczególnie w panierce. Co do picia, to jeśli chcesz schudnąć to pij wodę, a nie soki czy jogurty pitne, bo pełno w nich cukrów. Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu [...]
tyle, że nie o taki tłuszcz nam chodzi, jak i sugerowałbym zrezygnować ze smażenia na oliwie i używać do tego celu PAMu lub suchego teflonu. A druga kwestia - jak smażysz to czemu dajesz wartości dla piersi gotowanej - wrzucaj produkty surowe bo jak widzisz potem jest chaos. Co do węgli - wklej obliczenia jak liczyłeś zapotrzebowanie.
Niestety nie przesadzam ;/ chce miec poprostu płaski brzuch. Troche sie martwie czy nie za malo kcal mam... czy nie zaczalem ze zbyt duzym deficytem.. Odrazu jak mam okazje skorzystac z pomocy osob obecnych w dziale zadam kilka ( pewnie banalnych ale nie dla mnie pytan, cały czas sie ucze, nabieram doswiadczenia takze prosze o wyrozumiałosć ): 1. [...]
[...] wybieram ostatnią opcję. Zeby ją uzyskac należy po jakimś czasie nacisnąć lekko widelcem na kotlet , jeśli nie wypływa krew - kotlet gotowy ! Solimy przy końcówce smażenia z każdej strony. *Sos: wszystkie podane składniki mielimy blenderem i gotowe! Bułki kroimy na pół, usuwamy środek z górnej części, smarujemy sosem górę i dół, [...]
[...] jakości oleje , tzn. lniany "budwigowy" o dużej zawartości o3, a rzepakowy najlepiej zimnotłoczony - choć on ma specyficzny , mocniejszy smak... Ale do mało "agresywnego" smażenia ponoć się nadaje, podobnie jak oliwa. Co do programu - jak chodzi tylko o takie sprawy, jak liczenie tłuszczy, to uważam bez sensu, ale generalnie fajna rzecz....
[...] uczuciem pełności i rozpierania w brzuchu, zjadaj przed śniadaniem kilka pokrojonych i wymieszanych z jogurtem, namoczonych przez noc suszonych moreli lub śliwek. 6. Unikaj smażenia, bo wtedy powstają związki, z którymi nie radzą sobie enzymy trawienne. Niestrawiony pokarm zalega w jelitach, gdzie jest fermentowany przez bakterie jelitowe. [...]
[...] żywieniowych. A w moim wieku coraz trudniej upilnować wagi. także to jest jedyne wyjście. Zmieniony przez - davidstar w dniu 2016-10-11 21:02:05 Jeszcze pytanie odnośnie smażenia, jajecznica wiadomo że na smalcu w moim przypadku, zwazyłem niewielką kostke którą się dodaje na patelnie , ok 80 g. Jak to dodałem to wywaliło kaloryczność posiłku [...]
Dzięki za przepis. Dobrze, ze wspomniałaś o czasie smażenia, bo zapewne bym go próbowała usmażyć w 3 minuty ;-) Pewnych zatwardziałych przekonań często ciezko jest się pozbyc ale nie ma co się ograniczać do tych dwóch posilkow i jeść owoce kiedy się chce ;-) U mnie truskawek jakichś super w ogóle nie było - normalnie kupiwalabym na rynku ale [...]
spoko produkt, jeśli podczas smażenia na nim temperatura nie będzie zbyt wysoka - nic nie będzie przywierać, ogólnie do patelni teflonowej przywierają ewentualnie przyprawy, którymi posypane jest mięso, ryba.
[...] jak kwasy omega 3 i niektóe polifenole oraz karotenoidy. Dietą na prawdę działać można bardzo dużo. I piszę to jako praktykujący dietetyk. Co do mięsa - wrzuciłęś do dziennika wartosc produktu zważonego po obróbce termicznej. Poza tym sugerujęrezygnować ze smażenia na korzyść parowania, pieczenia, duszenia... Dietę należy urzomaicić.
[...] organizm w ogóle nie potrzebuje, są one szkodliwe dla nas i należy ich za wszelką cenę unikać, tłuszcze takie powstają w procesie uwodornienia tłuszczy oraz w procesach smażenia (o tym później). Węglowodany /pieczywo/ oraz tłuszcz /masło/ już mamy, teraz musimy dać białko. Jako białko możemy dać filet z kurczaka, gotowane jajka. Ryby nie [...]
Jestem Mile zaskoczony... Na początku myslałem ze mi nie wyjda bo taka rzadka masa mi dosc wyszła ale jak juz zakonczylem proces smażenia i wrzuciłem do miski z mlekiem to az uszy się trzęsły SOG
[...] oczyszczony ryż ma dwa razy więcej witaminy B5 niż ryż biały). Tracimy witaminę B5 podczas rozmrażania produktów, ich gotowania oraz pod wpływem wysokiej temperatury podczas smażenia produktów. Należy pamiętać także o tym, że niszczą ją również potrawy zawierające kwasy, takie jak ocet czy ostra musztarda. Silnie alkaliczne produkty, a więc np. [...]
[...] organizm w ogóle nie potrzebuje, są one szkodliwe dla nas i należy ich za wszelką cenę unikać, tłuszcze takie powstają w procesie uwodornienia tłuszczy oraz w procesach smażenia (o tym później). Węglowodany /pieczywo/ oraz tłuszcz /masło/ już mamy, teraz musimy dać białko. Jako białko możemy dać filet z kurczaka, gotowane jajka. Ryby nie [...]
Jest to kwestia sporna. Są białka przeznaczone do obróbki cieplnej ( specjalne zastosowanie do wypieków, smażenia ) i tylko takie widziałbym jako dodatek do placków, ciast itp. Oczywiście, niektórzy używają normalnych białek. Z tego co mi wiadomo, obróbka termiczna ma wpływ na obniżenie wartości biologicznej białka i gorsze przyswojenie. Z tego co [...]
[...] więcej tak,że na 100 opinii 95 były tragicznych!!Bardzo długo się nagrzewał to też duży minus.Obecnie mam tego którego zdjęcie jest na poprzedniej stronie i na tą chwilę jestem z niego najbardziej zadowolony z wszystkich jakie posiadałem.Jest dosyć duży,bardzo szybko się nagrzewa,bardzo dobrze się czyści i mięso nie przywiera podczas smażenia.
[...] tłusteg sera żółtego i 5g orzechow godz. 19:00 najczęściej tłusta ryba lub mięsko (zalezy na co mam akurat ochote) porcja 100-150g juz nie dodaje tłuszczu, tylko tyle ile ze smażenia i jakiś pomidor do tego około 21:00-22:00 1,5 h biegu wolnym tempem to chyba tyle.. jak jeszcze cos sie komus nasunie do poprawy to piszcie tylko prosze bez uwag [...]